Masterclass ICT- en Netwerkbeheer succesvol

Loket MBO ICT » Blog » ICT » Masterclass ICT- en Netwerkbeheer succesvol

Ruim 20 ICT docenten bezochten op 25 april een masterclass DDoS (Distributed Denial of Service). De sector ICT en Media organiseerde deze masterclass in opdracht van Stichting Praktijkleren.

Een DDoS-aanval is het laten crashen van een computer door het sturen van enorm veel data, zodat de computer niet meer weet wat het moet doen.

Spoofing, Reflection, Spamhouse, DDos… waren dan ook zomaar wat termen die voorbij kwamen tijdens de presentatie rondom ICT beheer.

De bevlogen presentatie was door de praktijkvoorbeelden, heel herkenbaar voor de ICT docenten en werd wederom verzorgd door Wido Potters, werkzaam bij Internet Service Provider (ISP) BIT uit Ede. BIT is een zakelijke ISP die zich toelegt op geavanceerde maatwerkoplossingen voor elektronische communicatie. Zij helpen organisaties niet alleen de technologie van dit moment maximaal te benutten, maar ook hun risico’s op het gebied van netwerken en websites te beheersen.

BIT is zeer betrokken bij de ontwikkelingen binnen ICT in het mbo onderwijs. Als expert lid geeft Wido ook input voor de ontwikkeling van de kwalificatiedossiers en is hij een zeer gedreven praktijkopleider.

Naast de presentatie kregen de docenten ook een rondleiding door het hypermoderne datacenter van Bit.