Een stage bij een hostingbedrijf

Loket MBO ICT » Blog » Stage » Een stage bij een hostingbedrijf

Hostingbedrijven zijn nog relatief onbekend bij scholen en studenten, maar daarmee zeker niet minder interessant.

Het partnerprogramma van JobWeDo is opgezet om hier verandering in aan te brengen en te laten zien dat de technische wereld achter ‘de cloud’ enorm interessant is voor iedereen met passie voor ICT en techniek.

De internetsector is jong en dynamisch en staat te springen om ICT professionals. Door stageplaatsen beschikbaar te stellen krijgen studenten de kans om de hostingwereld beter te leren kennen en te ontdekken hoe leuk en uitdagend het is om hierin te werken. Begin september zijn de eerste studenten met hun stage gestart, onder andere op de supportdesk van Nouvité in Woerden, die Cloud As A Service levert op basis van VMware.
 
Arvid studeert ICT Beheer aan het ID-college en koos voor een stage bij Nouvité omdat hij een goed georganiseerd en innovatief bedrijf zocht waar veel te leren valt. Direct al bij het sollicitatiegesprek voelde hij zich welkom en omdat ook de begeleiding goed geregeld was, hoefde hij er niet lang over na te denken. Nu is hij aan het inwerken op de eerstelijns supportdesk en afhankelijk van hoe het gaat, zal hij steeds meer taken erbij krijgen. Wie weet ook wel in het datacenter dat gevestigd is in de Gerbrandytoren in IJsselstein, beter bekend als de zendtoren bij Lopik.
 
Scholen of studenten die meer wil weten over de hostingsector en de mogelijkheden om hier stage te lopen kunnen contact opnemen met Michiel Weber van JobWeDo. Het e-mailadres is info(at)jobwedo.nl.